Serveringstemperatur: 16 °C | |
Smaktyp: | Stramt och Nyanserat |
Färg: | Rödviolett, mörk, tät |
Doft: | Utvecklad, stallig doft av råtobak, ceder, mörka plommon, björnbär, smörkola, kaffe och lagom rostad ek. |
Smak: | Fyllig smak med frisk fruktsyra och balanserade tanniner i en medelfyllig kropp med torrt avslut. |
Passar bra till
Lamm, NötOst:
I samarbete med France Fromage presenterar vi tips på ostar som pasar bra till våra viner.
Fler ostar och passande viner hittar du under vår ostsida.
- Lucullus
Vitmögelost från Iles de France passar bra till röda viner från Bordeaux, Spanien och Italien.
- Bonchester
Opastöriserad komjölk, mjuk os, mild smak.
- Camembert
Komjölk, mjuk, mild till mellanstark.
- Gruyére
Opastöriserad komjölk, halvhård, mellanstark.
- Kefalotiri
Får- och komjölk, hård, mild till mellanstark.
- Reblochon
Komjölk, mjuk, mellanstark.
- Shropshire Blue
Grönmögelost, komjölk, halvhård, mellanstark.
- Aromrökt ost
Pastöriserad oskummad komjölk, halvhård, mild smak.
Mattips:
Passar bra till en osttallrik med olika Chèvre-ostar på kvällskvisten.
Recensioner
Dagens Nyheter
Recenserad årgång: 2010
Ekologiskt, merlot-dominerat vin med örtiga övertoner tillskrivna en generös andel cabernet franc. Nyanserad doft med svarta vinbär, hallon, ceder och kaffe. Slank smak med fin syra och mjukt avslut. 840 flaskor släpptes den 3 oktober.Dagens Industri
Recenserad årgång: 2010




Drycker till vilt
Typiska bordeauxtoner av ceder, ekfat, omogen paprika och svart vinbär. Ekologiskt.
Allt om Vin
Recenserad årgång: 2011
2016 nr 3Öppen, mycket ung, god och sötfruktig doft med tydlig hemadress. Tuff, köttig, lite murken. traditionell bordeauxdoft.