Serveringstemperatur: 16-18 °C | |
Smaktyp: | Kryddigt och Mustigt |
Färg: | Rödviolett |
Doft: | Aromatisk, elegant, kryddig Pinot-doft av jordgubbar, hallon, ett stänk kaffe och integrerade, fint rostade fat. |
Smak: | Ung, ren smak av fräscha jordgubbar, pigg fruktsyra och ganska lågmälda, torra tanniner i en lätt kropp med trevlig längd. |
Passar bra till
Fågel, Fläsk, LammOst:
I samarbete med France Fromage presenterar vi tips på ostar som pasar bra till våra viner.
Fler ostar och passande viner hittar du under vår ostsida.
- Chaource
Opastöriserad komjölk, mjuk, mild smak.
- Cornish Yarg
Komjölk, hård, mellanstark smak.
- Cream Cheese eller färskost
Grädden från ko, mjuk, mild smak
- Epoisses
Komjölk, mjuk, mycket stark, till en mogen Bourgogne
- Gubbeen
Komjölk, fast, mild till mellanstark smak
- Lancashire
Komjölk, hård pressad, mild till stark smak.
- Langres
Opastöriserad komjölk, mjuk, stark smak.
- Le Brouére
Komjölk, hård, mild till mellanstark.
Recensioner
Munskänkarna
Recenserad årgång: 2013
Munskänken nr 5 2016Aromatisk, elegant, kryddig Pinot-doft av jordgubbar, hallon, ett stänk kaffe och integrerade, fint rostade fat. Ung, ren smak av fräscha jordgubbar, pigg fruktsyra och ganska lågmälda, torra tanniner i en lätt kropp med trevlig längd.