Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Varmrökt lax med dillstuvad potatis och fruktsås

Den varmrökta laxen är köpt hos Skarviks rökeri på Hisingen. Dillstuvad potatis 4 portioner: 800g King Edvard potatis Ca 2dl mjölk Ca 2 dl grädde Salt Vitpeppar Dill efter behag Gör så här: Skiva potatisen och lägg i kastrull. Häll i mjölk och grädde tills det nästan täcker potatisen. Låt potatisen koka mjuk och rör om då […]

Den varmrökta laxen är köpt hos Skarviks rökeri på Hisingen.

Dillstuvad potatis 4 portioner:

  • 800g King Edvard potatis
  • Ca 2dl mjölk
  • Ca 2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dill efter behag

Gör så här:

  1. Skiva potatisen och lägg i kastrull.
  2. Häll i mjölk och grädde tills det nästan täcker potatisen.
  3. Låt potatisen koka mjuk och rör om då och då så att den inte bränner fast.
  4. Tillsätt salt, lite malen vitpeppar och dillen.

Kall fruktsås:

  • 1.5 dl vispad grädde
  • 1.5 dl gräddfil
  • 100 g majonnäs
  • 400 g Del Monte fruitcocktail

Gör så här:

  1. Blanda den vispade grädden med gräddfilen och majonnäsen.
  2. Slå av spadet från fruktburken och lägg sedan i önskad mängd i den gjorda blandningen.
  3. Voila.

 

 

Receptet är hämtat från