Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Ugnsbakad laxfilé med potatismos 4 port.

Ingredienser: Ca 600 g filead lax Lite salt Peppar (pröva gärna Santa Marias Limepeppar) Potatismos: 1 kg potatis (King Edward) ca 12 st. medelstora 2 dl mjölk Rejäl klick smör Salt Vitpeppar Löjromssås: 3 dl gräddfil 100 g löjrom Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader: Lägg ner laxbiten med skinnsidan ner i en […]

Ingredienser:

  • Ca 600 g filead lax
  • Lite salt
  • Peppar (pröva gärna Santa Marias Limepeppar)

Potatismos:

  • 1 kg potatis (King Edward) ca 12 st. medelstora
  • 2 dl mjölk
  • Rejäl klick smör
  • Salt
  • Vitpeppar

Löjromssås:

  • 3 dl gräddfil
  • 100 g löjrom

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader: Lägg ner laxbiten med skinnsidan ner i en smord form.
    Sätt i en digital termometer på laxens tjockaste del.
    Salta och peppra.
    Placera formen i mitten av ugnen.
    När temperaturen har nått 55 grader är den klar.
  2. Skala och skär potatisen i 4 delar och koka i saltat vatten i ca 10 minuter.
    Värm upp mjölken under tiden.
    Känn gärna med en tandpetare i slutet av koktiden för att se om potatisen har mjuknat.
    Ta fram elvispen och stöt potatisen till mindre bitar häll i en del av mjölken, vispa, salta, peppra och klicka i smöret.
    Smaka av.
  3. Blanda gräddfilen och löjrommen.

 

 

Receptet är hämtat från