Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Räksoppa

Klicka för större bild

För er som ätit räkor och som vill ta tillvara på räkskalen kan nu göra en riktigt god och lätt räksoppa. Receptet kommer från Soppboken Soupe Cuisine, Mejerierna.

Receptet ger ca en liter soppa.

Ingredienser:

  • 600g oskalade räkor
  • 1-2 msk smör
  • 1 gul lök
  • En liten bit rotselleri  30g (kan hoppas över om ni inte har det hemma)
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt, svartpeppar, cayennepeppar
  • 1 msk cognac om du vill lyxa till det

Gör så här:

  1. Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en gryta. Rör om så att skalen inte bränner fast. Skala lök och rotselleri.
  2. Finhacka löken och rotsellerin. Lägg ner grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré. Rör om. Häll på buljongen och koka ca 20 min.
  3. Sila bort räkskalen. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och rör ner det. Tillsätt resten av mjölken. Låt soppan koka 5 min.
  4. Lägg i räkorna. Smaksätt med salt, peppar och cayennepeppar och eventuellt cognac. Garnera med dill.

 

 

Receptet är hämtat från