Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Afrikanskinspirerad viltgryta kokt i rödvin

Klicka för större bild

Ingredienser 600-800 g viltkött, grytbitar 5 dl rödvin 5 dl vatten (det kan behövas mer sen) 5 morötter 4 rödbetor 3 gula lökar 1 msk vitpeppar 3 msk sweet chili sås 2 msk kalvfond (konc.) 2 msk afrikansk grytkrydda 1 msk Åsas special (honung) ½ msk Koloritsoja 1 dl grädde Maizenaredning Smör till att steka […]

Ingredienser

  • 600-800 g viltkött, grytbitar
  • 5 dl rödvin
  • 5 dl vatten (det kan behövas mer sen)
  • 5 morötter
  • 4 rödbetor
  • 3 gula lökar
  • 1 msk vitpeppar
  • 3 msk sweet chili sås
  • 2 msk kalvfond (konc.)
  • 2 msk afrikansk grytkrydda
  • 1 msk Åsas special (honung)
  • ½ msk Koloritsoja
  • 1 dl grädde
  • Maizenaredning
  • Smör till att steka köttet i

Gör så här

Börja med att putsa grytbitarna och skär dem i mindre bitar om de är för stora (det ska vara lagom munsbitar). Krydda dem med vitpeppar och stek dem sedan i omgångar på hög värme i smör så att de får fin färg och porerna stängs.

När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som.

Efter 2-3 timmar så ska morötterna och rödbetorna ner i grytan, skala och skär ner i lagom stora bitar, och efter ytterligare 1 timme så ska löken ner, också den skuren i lagom bitar, eller efter tycke och smak.

När löken har kokt med 1 timme så kan du slå på grädden och sen reda grytan till lagom konsistens, nu är grytan klar att servera!

Den går utmärkt att göra dagen innan och blir om möjligt än godare när den stått till sig en dag, så det är absolut inga problem att förbereda i god tid om du så vill.

Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet!

 

Receptet är hämtat från Matklubben.nu