Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Recept

Gratinerade ostron

Ostron med schalottenlöksdressing

Ingredienser 12 ostron 1 dl vatten 2 st. schalottenlökar, finhackade 3 msk rödvinsvinäger Halv tsk dijonsenap 1 tsk citronjuice Salt och svartpeppar Gör så här Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar från pepparkvarnen. Låt er väl smaka.  

Gratinerade ostron

Gratinerade ostron med spenat

Ingredienser 12 ostron 100 g spenat 1 tsk röd chili, finhackad 1 tsk citronsaft 1 tsk citronskal, riven 0.5 dl majonnäs 2 msk ströbröd el pankoströbröd Olivolja Salt och peppar Gör så här Fräs spenateni i en stekpanna i lite olivolja. Ta sedan upp och lägg i en bunke. Krydda spenaten med chili och citron. […]

Gratinerade ostron

Gratinerade ostron

Ingredienser 8 ostron 50 g manchegoost 0,5 dl grädde 2,5 msk rivet vitt bröd el ströbröd Lite svartpeppar Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Öppna ostronen och lägg dessa på bakplåt. Mixa ost, grädde och bröd. Lägg över ostmassan tunt över ostronen. Ställ in plåten i ugnen och gratinera ostronen tills de har fått en […]

Afrikanskinspirerad viltgryta kokt i rödvin

Afrikanskinspirerad viltgryta kokt i rödvin

Ingredienser 600-800 g viltkött, grytbitar 5 dl rödvin 5 dl vatten (det kan behövas mer sen) 5 morötter 4 rödbetor 3 gula lökar 1 msk vitpeppar 3 msk sweet chili sås 2 msk kalvfond (konc.) 2 msk afrikansk grytkrydda 1 msk Åsas special (honung) ½ msk Koloritsoja 1 dl grädde Maizenaredning Smör till att steka […]

Varmrökt lax med dillstuvad potatis och fruktsås

Den varmrökta laxen är köpt hos Skarviks rökeri på Hisingen. Dillstuvad potatis 4 portioner: 800g King Edvard potatis Ca 2dl mjölk Ca 2 dl grädde Salt Vitpeppar Dill efter behag Gör så här: Skiva potatisen och lägg i kastrull. Häll i mjölk och grädde tills det nästan täcker potatisen. Låt potatisen koka mjuk och rör om då […]

Kantarelltoast

Ingredienser: Kantareller Gul lök Pågens Roast and Toast Västerbottenost Smör Salt Vitpeppar Gör så här: Dela och putsa kantarellerna. Finhacka löken. Lägg i smöret i stekpannan. Stek löken på svag värme en stund och lägg i kantarellen. Salta och peppra. Smaka av. Ta upp det stekta och lägg i formfranskan i stekpannan utan kant tills […]

Löjrom på tunnbröd

Ingredienser: Ett paket Mjälloms Havre eller Korn Tunnbröd från Norrland 100 g Kalix löjrom 3 dl Crème fraiche 1 gul lök Garnering: dillkvist Gör så här: Ta fram tunnbrödet och dela upp i lämplig storlek. Bre på ett tunt lager crème fraiche, strö på finhackad gul lök och bre på ett lager med löjrom. Lägg […]

Ugnsbakad laxfilé med potatismos 4 port.

Ingredienser: Ca 600 g filead lax Lite salt Peppar (pröva gärna Santa Marias Limepeppar) Potatismos: 1 kg potatis (King Edward) ca 12 st. medelstora 2 dl mjölk Rejäl klick smör Salt Vitpeppar Löjromssås: 3 dl gräddfil 100 g löjrom Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader: Lägg ner laxbiten med skinnsidan ner i en […]

Räksoppa

Räksoppa

För er som ätit räkor och som vill ta tillvara på räkskalen kan nu göra en riktigt god och lätt räksoppa. Receptet kommer från Soppboken Soupe Cuisine, Mejerierna.

Receptet ger ca en liter soppa.