Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Weingut Rainer Sauer

Silvaner igår och idag

Ett gods i Franken vid foten av en brant vingård som lockar solens strålar. Detta är vårt hem och vår historia. Terroir och smak, utan det är vi inte vad vi är. Vi har placerat naturen i centrum av allt vi gör.

Vi gör vin. Vi älskar Silvaner. Vi är en familj. Det är egentligen mycket enkelt. En unik vingård, ”Escherndorfer Lump”, är där vi arbetar – i mitten av naturen. Gårdens källare, som är födelseplatsen för våra viner. Varje år ger oss möjligheten att göra ett utsökt vin. Vad kan vi göra med dessa möjligheter? Vi är nyfikna. Om de saker som vi inte kan påverka och vad vi kan påverka. Silvaner,  ”betong ägget”, fullt av mogna druvor, solsken och regn, människor och utbytet av kunskap.

Här är vi och här vi kommer att finnas kvar

Vår gård har varit som vi vill ha den sedan 2015. Med resultatet att vi tar nöje i att sätta upp fötterna när det ansträngande arbetet med att gå upp och ner ”Lump” som har format dagen. Vem som än gör vinet vill också njuta av det. Vi är inget undantag – och vi gillar att njuta av det tillsammans.

En kollektion med tydlig struktur

En tydlig klassificering av vårt sortiment är viktigt för oss. Vi är medlemmar i VDP och vi har följt deras riktlinjer i att anta det lättförståeliga märkningssystem och kvalitetsstruktur. De olika vin kvaliteterna inspirerar till stundens njutning när de ger och visar att vi vet att vårt sätt att göra ett gott vin. Våra normer kan ses överallt.

VDP Vinklassificering

Målet med det nya VDP. Syftet med klassificeringen är att definiera kvalitetsklassificeringen av de bästa vingårdsplatserna i Tyskland, för att stödja och bevara det unika vinodlingslandskapet, för att återställa ryktet och betydelsen av Tysklands stora torra viner och att betona vikten av fruktiga söta Prädikat viner som är genomsyrad av tradition. Vi har gjort dessa regler till våra regler. Se mer info i länken: The VDP.Classification – The Film.

Om vi ​​skulle vara idrottsmän

Ibland är vi frestade.  Att försöka skapa en speciell smak.  Ibland kan det också betyda ofta. Detta är anledningen till att det finns viner med eget namn. De indikerar alltid ett särskilt tillvägagångssätt i historien och vår kreativitet i deras smak.

Information och fakta

Tillbaka till fakta och siffror. Vinmakaren Rainer och hans hustru Helga Sauer har drivit gården sedan 1979. Daniel Sauer är nästa generation av denna framgångsrika vinproducerande familj. Efter ett års av praktisk erfarenhet i Kalifornien, studerade Daniel ett år som oenolog i Geisenheim, fick ytterligare erfarenheter utanför Franken och blev 2011 kallad för ”Årets unga vinmakare” av DLG. Han arbetar nu som källarmästare på gården.

Av den totala odlade arealen som är på 14 hektar, är Sylvaner 61 %, Müller-Thurgau 20 %, Riesling 9 %, Kerner 4 %, 2 % är röda viner och 4 % andra sorter. Rainer Sauer`s vinstockar växer på kalksten och skal. Backarna runt Eschendorf ligger i en skål som är skyddad från vinden och välsignad av solen. Villkoren är unika.

Ombyggnaden av gården stod färdig 2015. Den gamla byggnaden var rensad; bara ytterväggarna förblev kvar. Arkitekturen imponerar på den extrema autenticiteten och definieras av en mycket medveten, rättfram hantering av material – en hantering som når in i minsta detalj – en absolut höjdpunkt i det arkitektoniska landskapet av Franken viner. Företagets design och utrustning var omgjort parallellt med den arkitektoniska konverteringen och följde samma guidade principer: klar, blygsamt och framåtskridande. Rainer Sauer är medlem i VDP och Frank & Frei Winegrowers Association.