Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Mas Pòlit

Mas Pòlit är beläget i den nordvästra delen av Alt Empordà inom samhället Vilamaniscle, vid foten av de yttersta delarna av södra Pyrenéerna, mellan naturreservaten Albera och Cap de Creus. Området är tämligen backigt.

Närheten till havet och bergen formar ett stilla landskap, där vinrankor och olivträd växer i de fattiga sura jordar som passar till kvalitetsproduktion.

Klimatet är av medelhavstyp. Temperaturerna är måttliga, med milda vintrar och långa somrar. Nederbörden i Vilamaniscle är 500 mm per år. En molntäckt himmel ses sällan och de soliga dagarna är många.

Växtligheten består huvudsakligen av korkekar som tydligt breder ut sig trots det stora antal skogsbränder som man fått utstå under senare år. Det finns också några ekar och almar i dalarna.

På grund av mångfalden av aromatiska blomsterarter så är den honung, som bina producerar i detta område, av en utsökt och efterfrågad kvalitet.

Mas Pòlit-ägorna har rötter tillbaka till 1333, då en munk fick ett långt hyreskontrakt på gården av klostret.

Den höjd som vingårdarna är belägna på är signifikant: 150 till 270 meter över havsytan. Denna höjd ger en otvivelaktig fördel när det gäller att hålla planteringen fri från ogräs. Den stora variationen i temperatur, där sommarnätterna friskas upp av havsvinden, bidrar också till druvans friskhet.