Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Coca i Fitó

Coca i Fito är en innovativ och dynamisk vingård som skapar singular viner. Vingården drivs av bröderna Toni och Miquel Coca i Fito. Toni Coca i Fito är en välkänd katalansk vinmakare som har tillbringat större delen av sitt liv av att undersöka och lära sig mer om vinodling. Han har också strävat efter att förstå mineral interaktionen mellan jord och vinstockar samt lära sig mer om de olika druvsorter och deras förmåga att åldras och interagera med varandra.

Miquel Coca i Fito s yrkesutbildning har lett honom till gastronomi och andra sådana vackra saker här i livet. Hans uppgift är att göra en skräddarsydd kostym för dessa juveler av vin, hjälpa dem att avslöja den sanna skönheten som är gömd i varje flaska. På Coca Fito har vi försökt att uppnå excellens i att utveckla våra viner för att låta våra konsumenter njuta av dessa som är så spännande. Detta är viner som talar till oss och som leder oss att tala med dem. Vi vill uppnå något så enkelt som att få ett leende från den som öppnar, häller och dricker våra viner.

The Coca i Fito Projektet startade 2006 i DO Montsant. År 2010, i sökandet efter vit Grenache började laget att göra vita viner i DO Terra Alta. Ett år senare som om de fortfarande hade inte fått nog att göra, gick de samman med några små druvodlare i DO Empordà och började göra vin i denna region. Tack vare det faktum att dessa viner har tagits emot väl har detta par av orädda företagare gripit möjligheten att starta nya projekt och dela sina kunskaper genom att arbeta med andra mästare i vinvärlden. Den senaste drömmen har varit att göra viner i DO Ribeira Sacra.

Det finns en mångfald av faktorer som spelar roll för vinframställningen på Coca i Fito för att uppnå unika viner. Det finns tre principiella delar: mineral essensen av olika jordtyper; den blandning av sorter (medan en sort ger oss frukt och volym, kommer ett annat att användas för struktur och färskhet); och åldrande, där samma bas kan lagras i olika typer av fat (olika typer av ekfat och graden av rostning), amforor, cement och rostfria stål tankar. Den drivande tanken bakom vinframställningen är att skapa viner där färskhet och frukt fungerar som en grund för goda penetrerande viner. Användningen av olika tekniker för att blanda druvor från olika sorter, även olika jordar, sedan använda ett brett utbud av åldringsprocesser, möjliggöra en oändlighet av nyanser som tar oss vidare i vårt sökande efter njutning. Och det är i det sökandet i sig som vi njuter av upplevelsen!

De flesta av de druvor vi använder är våra egna och kommer från små vingårdar som vi arbetar med på ett hållbart sätt. Vi vill ta hand om både vin och miljön. För att vara ärlig, vin är i grunden landet och våra känslor.
Ritningarna på etiketterna som pryder Coca i Fito vinflaskor är gjorda av illustratören, Oriol Malet. Vi har försökt att översätta essensen av varje vin i varje design samt beskriva de förnimmelser som dessa kan ge, vare sig det är för deras friskhet, struktur, glädje eller smak …Lita på att dessa två bröder kommer att överraska oss än en gång med nya idéer som de har skapat!

Vi hoppas verkligen att du kommer att njuta av dessa fantastiska viner.