Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Château Peyrabon

Redan 1766 etablerades slottet Peyrabon av ingenjören och kartografen Pierre de Belleyme. Det är den äldsta skriftliga anteckningen av fastigheten. Château Peyrabon var listad på den tiden som en vinodlare i kommunen Saint-Sauveur-Pauillac.

Slottet köptes upprepade gånger under århundradena. En av huvudägarna var M. Roux som köpte den 1865. Han lyckades förbättra ryktet för slottet med att reservera produktionen till hans familj och vänner.

Han uttryckte klokt på flasketiketten ”Aldrig såld till handeln”! En av de äldsta historiska anekdoter av slottet går tillbaka till slutet av 1800-talet när drottning Victoria, en vän till M. Roux, deltog i en konsert på slottet i hans ära.

Bland övriga ägare var den viktigaste grevarna av Courcelles som gav en solid grund och familjen Babeau 1958-1998 som planterade om nästan hela egendomen efter det att frosten 1956 dödade majoriteten av vinstockarna som hos alla slott i Bordeaux.

Egendomen är elegant sammanslagen med grannen med att ha köpt Château Liversan, en 15 hektar vingård med terrroir av lera och kalksten (perfekt för Merlot) som kompletterar den smågrusiga terroiren till historiska Chäteau Peyrabon med favoritdruvan Cabernet Sauvignon.

År 1998 köpte Millésima fastigheten, den då ledande i Europa inom postorder som sålde fina viner. Sedan 1998 har Patrick Bernard investerat nästan 2 miljoner € för modernisering av fastigheten. Goda viner kan inte uppnås utan bra druvor, de mesta av kapitalet som investerades gick till vingården och vinkällaren har också varit genomgått stora renoveringar.

Fastigheten består nu totalt av 52 hektar som är i produktion. Château Peyrabon är på 45 hektar och ligger i Haut Medoc appellationen. De återstående 7 hektaren belägna i Pauillac  används för produktionen av Château La Fleur Peyrabon.

En del av de ytterligare 2 förvärvade hektaren under hösten 2005 och som är idealiskt beläget mellan Château Lafite-Rothschild och Château Mouton-Rothschild, på en plats som heter La Lande de Berret, används i produktionen av Fleur Peyrabon sedan 2006 års årgång.

Som i de flesta av vingårdar på vänstra stranden, är Cabernet Sauvignon den dominerande druvan. Vinrankorna i appellationen Pauillac består till 68 % av Cabernet Sauvignon, 25 % Merlot och 7 % Petit Verdot; för Peyrabon är det 60 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 3% Cabernet Franc 2 % Petit Verdot.

Slottet har öppet hela året, det passionerade teamet Peyrabon välkomnar dig för ett besök och att göra vinprovningar.