Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Champagne André Bergére

Historia

Familjens Bergére historia började 1949 med äkta kärlek till marken och vinet. Det var en tid då entreprenören Alfred Bergére började utveckla sin champagne under eget varumärke genom att använda familjens vinstockar. Han var en sann pionjär som grundade Champagne A. Bergére.

Alfred fick tre barn och det yngsta av dessa, André, tog sedan över verksamheten med all den kunskap och expertis som hade införskaffats under årens lopp. Stöttad av Brigitte Martin som sedan också blev hans hustru 1986 utvecklades och växte Champagne A. Bergére och fick en betydande storlek. Druvleveranserna ökar och varumärket A. Bergére erövrar marknadsandelar och får mycket bra omdömen av vin proffs och privatpersoner i Frankrike och utomlands.

Idag är traditionen vidmakthållen och successionen säkrad. Barnen Annaëlle och Adrien arbetar hårt för varumärket som de håller så varmt om hjärtat. Albert, André, Annaëlle och Adrien, de ”A” av Champagne A. Bergére ser framtiden an med tillförsikt för att tillfredsställa älskare av deras ädla dryck.

Terroir

Champagne A. Bergére vingårdar ligger huvudsakligen i Férebrianges, Etoges och Congy cirka 20 km söder om Epernay. Tillgången av druvor från berömda byar och prestigfyllda områden från Champagne kommer varje år att fullborda skörden och tillhandahålla ett brett utbud av möjligheter. Ymnigheten av de tre druvsorter i Champagne, Chardonnay (50 %), Pinot Noir (30 %) och Pinot Meunier (20 %) används klokt för att skapa referens viner. Varje flaska av A. Bergére utbud reflekterar det renaste uttryck av vinet och av dess ursprungliga jord och respekt för ”Champenoise” tradition. Oavsett skördeår är kvaliteten ledordet som återspeglar andan för A. Bergére. Då som nu står Champagne A.Bergére fast vid sina värderingar: respekt för kunskap, familjens självständighet, generositet och rättfärdighet.

Grundlighet

Det avgörande ögonblicket hos A. Bergére är skörden. Druvorna är uteslutande handplockade och pressas på plats så fort som möjligt i högpresterande pressar. Januari är högsäsong för den viktiga förberedelsen av att smaka av vinet.  Albert, André, Annaëlle och Adrien träffas för att smaka av viner av olika druvsorter, cuvéer och årgångar för att montera och för att definiera det unika hos respektive vin. Detta är ett priviligierat ögonblick av att utbyta och dela med familjen där alla ger av sina intryck, önskningar och känslor.

Tålamod

De skapade vinerna förenas i de mörka vinkällorna för att påbörja den långa processen av åldrandet. Det förblir en lugn och konstant temperatur på mellan 3-4 år i genomsnitt beroende på cuvéer.  Tvättade och eleganta klädda i husets färger är de nu redo att avnjutas, försiktigt förpackade och transporterade till entusiaster för att avsmakas, A. Bergére.

Avenue de Champagne 38-40

Under 2007 tog Brigitte Bergére det viktiga beslutet att investera i en strategisk adress för att förverkliga sin dröm. Så föddes 38-40 i hjärtat av den förnäma gatan Avenue de Champagne, i ett vackert hus från 1900, omgiven av andra stora Champagne hus. På denna eleganta plats, öppnade Brigitte och André BERGERE en butik med försäljning och provsmakning av Champagner. Där finns även ett Bed and Breakfast med flera eleganta och smakfullt inredda rum och en vacker och mysig vinprovningskällare.