Nya prissänkningar från 1/6 2017. Nu har vi sänkt priset rejält på ett antal av våra viner. Passa på att fynda. Först till kvarn.  Till reasidan

Passar bra till

Aperitif – Friskt och fruktigt vitt vin, mousserande.

Sällskapsdryck – Mjuka röda viner, mjuka och bäriga, fruktigt och smakrikt vitt vin, lätt och avrundat med mild fruktsyra.

Grönsaksrätter – Friska och fruktiga vitt vin. Mjukt och bärigt rött vin.

Fisk – Friskt och fruktigt eller lätt avrundat till milda fiskrätter. Till stekt eller grillat, fylligt och smakrikt vitt vin eller mjukt och bärigt rött.

Skaldjur – Räkor, kräftor, hummer, musslor, ostron, krabba, pilgrimsmusslor, scampi, blåmusslor. Räkor, krabba, ostron – torrt eller halvtorrt friskt och fruktigt vitt vin. Gratinerade eller halstrade – fylligt och smakrikt vitt vin.

Fågel – Kyckling och kalkon – friskt och fruktigt vitt vin, smakrika tillbehör – mjukt och bärigt. Till feta fåglar som gås och anka – fylligt och smakrikt vitt vin eller kryddigt och mustigt …

Fläsk – Kokt, stekt, grillad fläskfilé med svampsås – kryddigt och mustigt rött vin. Revbensspjäll – ett fylligt och smakrikt vitt vin. Fläskrätter med äpple eller frukt – druvigt och blommigt vitt vin.

Lamm – Passar de flesta röda utom eventuellt mjukt och bärigt, fylligt och smakrikt.

Nöt – Passar de flesta röda utom eventuellt mjuka och bäriga, fylligt och smakrikt vitt vin.

Vilt – Stramt och nyanserat. Viltgryta – kryddigt och mustigt eller fylligt och smakrikt.

Kryddstarkt – Mjukt och bärigt rött vin eller druvigt och blommigt vitt vin.

Asiatiskt – Druvigt och blommigt, friskt och fruktigt vitt vin med viss sötma.

Bufféer (smörgåsbord) – Fruktigt och smakrikt rödvin. Friskt och fruktigt vitt vin med viss fruktsötma. Fruktigt rosévin.

Ost – Hårdost eller färsk ost eller vitlök – fruktigt och smakrikt rött vin. Friskt och fruktigt vitt vin till getostar. Till vitmögel eller kittostar – fylligt och smakrikt. Till mögelostar – ett sött vitt eller rött, eventuellt ett portvin.

Dessert – Frukt och bär – söta viner. Ett sött vin med bränd smak är gott till choklad och nötter. Till glass och bär ett mousserande.